המלצות על שרתים וירטואליים (VPS)

שירותי אחסון על גבי שרתים וירטואליים (VPS) מספקים למשתמשים בהם רמת אבטחה, זמינות ומהירות טעינה גדולה הרבה יותר מאחסון על גבי שרתים שיתופיים (Shared Hosting).

ישנן הרבה מאוד חברות אחסון אתרים אשר מציעות שרתים וירטואליים (VPS) בעלויות משתנות מקצה לקצה. חלק מהחברות מספקות שירות מצויין אך חלקן מבצעות Over-Selling, חוסכות בביצועים והשקעות בחומרה ובתוכנה או גובות תשלומים לא הוגנים על פעולות אלמנטריות בשרת האחסון הוירטואלי שלך.

לאחר שבדקנו יותר מ – 100 ספקי אחסון אתרים בישראל ובעולם, הצלחנו לצמצם את רשימת החברות המומלצות שלנו לרכישת שרתים וירטואליים (VPS) ל – 3 החברות הבאות:

לפי המחקר שלנו, שלושת החברות המומלצות ביותר בתחום הן DreamHost, Bluehost ו – Hostgator.

למה כדאי להשתמש באחסון על גבי שרתים וירטואליים (VPS)?

בעברית, VPS הוא שרת וירטואלי פרטי ובכך טמון ההבדל המשמעותי בין אחסון על גבי שרתים וירטואליים לבין אחסון על גבי שרתים שיתופיים. אחסון VPS מחקה סביבת עבודה של שרתים יעודיים בתוך סביבת עבודה שיתופית כך שלמרות שכל החשבונות יושבים על אותו שרת, ישנה חלוקה ברורה עם כתובות IP שונות, מערכות הפעלה, שטח דיסק, זיכרון RAM ומקורות המחשוב (CPU).

שרתים וירטואליים (VPS) הם הפתרון האידיאלי לבעלי אתר או רשת אתרים אשר מעוניינים לקבל יכולות וסביבת עבודה מבוזרת בעלויות נמוכות משמעותית מהשכרת וניהול שרת ייעודי.

היתרונות המרכזיים בהשכרת שרתים וירטואליים (VPS) הם:

  • מחירים – מחירי שרתים וירטואליים (VPS) יקרים במעט משרתים שיתופיים וזולים בצורה משמעותית משרתים יעודיים. במידה ואתה זקוק ליכולות עיבוד, ביצועים ושטחי אחסון גדולים יותר מחבילות אחסון שיתופיות, מעבר לשרת וירטואלי הוא הצעד המתבקש עבורך.
  • שליטה מלאה – שרתים וירטואליים (VPS) מספקים למשתמשים בהם שליטה מלאה וגישת root לניהול השרת בצורה עצמאית. בצורה זו, ניתן לאפיין את השרת בצורה מותאמת אישית לצרכים שלך, להתקין סביבות עבודה, מערכות הפעלה ותוכנות כרצונך.
  • זמינות וביצועים כלליים – ברוב המקרים, שרתים וירטואליים (VPS) מאפשרים לך לקבל זמינות גבוהה יותר (Uptime) וביצועים מורחבים מבחינת זיכרון RAM ויכולות המחשוב (CPU). ביצועים אלה מתקבל כתוצאה מבידוד האתרים על גבי השרת ובכך אתה לא תושפע משכנים בעייתים על אותו שרת אחסון בו נמצא האתר או רשת האתרים שלך.
  • כתובת IP פרטית – אתרים אשר מאוחסנים על גבי שרתים שיתופיים חולקים כתובת IP אחת בודדת (לעיתים קרובות, מדובר במאות ואלפי אתרים שמאוחסנים על אותה כתובת). שרתים וירטואליים (VPS) מאפשרים לך לקבל כתובת IP פרטית אשר מבודדת אותך לחלוטין משאר האתרים על אותו חומרה בדיוק.
  • משאבים מובטחים – למרות שחברות אחסון אתרים רבות משווקות חבילות אחסון אתרים ללא הגבלה, בפועל מדובר על Over-Selling אשר לא אפשרי בפועל (הגיונית, שטח הדיסק/התעבורה נגמרים בשלב מסויים). כל השרתים הוירטואליים (VPS) מבטיחים לך כמות משאבים ספציפית אשר משתנה מחבילה לחבילה בהתאם לתשלום החודשי. שרת וירטואלי ממוצע מאפשר שטח דיסק של 40GB ותעבורה חודשית של 1TB.

לסיכום, במידה ויש לך אתר אשר צורך משאבים רבים או רשת אתרים אשר אתה מעוניין לבודד אותה לחלוטין מעבר לאחסון על גבי שרת וירטואלי פרטי (VPS) הוא טבעי, מתבקש וכלכלי ביותר. אנו בטוחים שחברות האחסון המומלצות שהצגנו קודם לכן יספקו לך שירותי אחסון, זמינות, ביצועים ותמיכה טכנית מעולה במחירים הוגנים לתמורה המתקבלת.

מאמר זה נכתב בשיתוף עם PCTIP טכנאי מחשבים בחיפה והקריות, אשר מעניקים שירותי מחשוב לעסקים קטנים בפריסה ארצית מהקמת והתקנת רשתות תקשורת מקומיות באתר הלקוח ועד הקמת מערכי שרתים וירטואליים (VPS) מבוססי פתרונות מחשוב ענן.